loader image

U neposrednoj blizini Vašeg novog planinskog doma

Zlatibor je poznat po pogodnoj i lekovitoj klimi, gustoj borovoj šumi i nizu prirodnih lepota koje ga okružuju. Kako biste živeli u dodiru i u skladu sa prirodom, važno je da upoznate sve njene delove, da zavirite u svaki kutak i uživate u svakom njenom obliku.

U neposrednoj blizini mesta na kom je smešten kompleks RUJ Mountain Residence & Spa nalazi se duži spisak lokaliteta koje možete da posetite kada boravite na Zlatiboru:

GOLD GONDOLA

Zlatiborska Gold gondola je sa svojih devet kilometara trase ponosno preuzela titulu najduže panoramske gondole na svetu. Ova gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Zvanično je puštena u rad 11. januara 2021. godine i od tada ne prestaje da bude jedna od najzanimljivijih atrakcija na ovoj planini. Ukoliko želite da imate najlepši pogled, da napravite najlepše fotografije i da uživate u magičnim predelima Zlatibora, Gold gondola je pravi izbor za Vas.

VODOPAD U GOSTILJU

Jedna od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora nalazi se u selu Gostilje, na 25 km od centra Zlatibora. Na Gostiljskoj reci, ispred ušća u reku Katušnicu, voda se obrušava sa 22 m visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven vodopad, koji se ubraja među najviše prirodne vodopade u Srbiji. Krajolik oko vodopada je uređen tako da tu možete da provedete ceo dan. Osim izuzetnog i prostranog predela na kom možete da napravite piknik, u neposrednoj blizini se nalazi dečije igralište, mini zoo vrt, kao i teren za sport. Ovu lokaciju je takođe moguće obići organizovanim prevozom, kao i sopstvenim prevoznim sredstvom. Uživajte u netaknutoj prirodi koja se nalazi u neposrednoj blizini Vašeg planinskog doma.

RIBNIČKO JEZERO

Ribničko jezero je udaljeno svega osam kilometara od centra Zlatibora i predstavlja drugo po veličini jezero na ovoj planini. Aktivacijom Gold gondole, postalo je još atraktivnije, zato što se iz gondole proteže sjajan pogled i upravo je ovo jezero među- stanica na kojoj možete da provedete određen deo dana i da nakon toga nastavite svoju vožnju i razgledanje pejzaža. Kao što i sam naziv govori, Ribničko jezero je veoma bogato ribom. Zastpuljen je rekreativni ribolov, sa velikim potencijalom za sportski ribolov, a jezero je najbogatije klenom, pastrmkom, šaranom, linjakom i somom. Poseban doživljaj je šetati se kraj jezera i posmatrati prirodne vidike, jer jezero okružuje gusta četinarska šuma.

DINO PARK

Tematski park koji pruža neverovatnu zabavu za sve uzraste, ali je ipak najzanimljiviji najmlađim posetiocima. Dvadeset multimedijalnih replika dinosaurusa iz doba Krede i Jure i atrakcije iz sveta moderne tehnologije čine savršenu kombinaciju sadržaja koje svakodnevno poseti na stotine gostiju. Ulaskom na kapiju Dino parka steći ćete utisak da ste došli u neku drugu dimenziju. Pešačka staza, 6D bioskop, zip line, prostor za vožnju kvadova, mini zoo- vrt samo su neki od sadržaja koji će i Vas i Vaše mališane ostaviti bez daha. Dino park se nalazi u neposrednoj blizini kompleksa RUJ Mountain Residence & Spa, tako da vrlo brzo i lako možete stići do ovog odredišta zabave.

VOŽNJA KVADOVIMA

Odmor na Zlatiboru ne mora da se svede isključivo na šetnju. Izađite iz okvira standardnog planinskog odmora i svoje iskustvo podignite na jedan viši nivo. Zahvaljujući brdovitim predelima i terenu koji je savršen, kako za planinarenje, tako i za vožnju kvadovima, ovi četvorotočkaši na više lokacija čekaju i nude savršen ugođaj za prave avanturiste. Uživaćete u pogledu, brzini, svežem vazduhu i vožnji koju ćete želeti da ponovite. Sami, ili sa Vama dragim osobama, doživljaj će biti jedinstven.

ZLATIBOR - Miladina Pećinara 31A, Zlatibor
Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa, lokal 11

NOVI SAD - Narodnih Heroja 3 - Pupinova Palata 11. sprat

BEOGRAD - Tošin bunar 270a, prvi sprat

ZVORNIK - Svetog Save 67 - Republika Srpska

© Sva prava zadržana.

www.galens.rs

Prošetajte kroz kompleks

U slučaju da ste zainteresovani da “prošetate” kroz 3D model kompleksa, pošaljite nam Vaše podatke, mi ćemo ih proveriti, a potom poslati Vam link i password na mejl koje je potrebno da ukucate na datom linku da biste pristupili interaktivnoj šetnji kroz kompleks Ruj Residence.